Terme Čatež, Topliška cesta 35

DEC 18
Neplodnost

Neplodnost je postala resna težava sodobne družbe, o kateri se nerado govori. Moderna družba ter hiter življenjski stil botrujeta manjši skrbi za zdravje ter kasnejšemu odločanju za družino, s tem pa se tudi vzroki neplodnosti mnogokrat skrijejo in težave prepoznavajo prepozno. O neplodnosti govorimo, ko pri paru ne pride do zanositve po enem letu rednih, nezaščitenih spolnih odnosov. Uradna medicina neplodnost definira kot bolezen, za vsak par, ki se s tem sooča, pa je predvsem izziv, kako obdržati zdrav partnerski odnos, najti pravi način reševanja težav ter z majhnimi spremembami priti do cilja – zdrave nosečnosti.

Hiperbarična kisikova terapija bistveno izboljša kakovost in prožnost spolnih celic. S tem pomembno vpliva na zdravljenje ženske in moške neplodnosti. Vzrok za neplodnost je velikokrat tudi  neznan. Znano pa je, da v hiperbarični komori vsaka celica prejema do 30-krat večjo koncentracijo kisika kot je to običajno.

V tkivu testisa oz. moda, kot tudi v vsakem delu našega organizma se ustvari določena količina prostih radikalov. Hiperbarični kisik zatira vse anaerobne bakterije, hkrati pa je lovilec prostih radikalov. To so visoko reaktivne spojine, ki imajo pomembno vlogo pri obrambi pred patogenimi mikrobi. S terapijo se stimulira sproščanje rastnega faktorja in zarodnih celic, ki vplivajo na obnovo oz. celjenje tkiva. Kisik pod povišanim tlakom tako izboljša kakovost, gibljivost in morfologijo semenčic.

V primeru ženske neplodnosti pa hiperbarična terapija pripomore k boljši prekrvavljenosti sluznice in stene maternice. Prav tako je tovrstna terapija odlična priprava na zunajtelesno oploditev.

Klinično dokazano!